Labels

+S.a.h.a.b.a.t.+

Tuesday, 22 May 2012

CD 28

Pasal Period:
Salam 1 Rejab..alhamdulillah..period x mai lagi ari ni..maka boleh la puasa ari ni, harap2 dapatlah ganjaran seperti yang dijanjikanNya..amin..insyaAllah..ikut kira-kira..dlm 2-3hari ni dtg la cik P..nk kata x berharap utk preggy..x jugak..walaupun tau 'effort' bulan ni x seberapa, nk jugak tu berharap..datangnye cik P bulan ni..siap sedia la call klinik utk set another appoiment..apa plak kali ni option yg ade?..rasa2 mcm kena naikkan dos clomid je..hmmm..tp klu x mkn clomid pun, OPK +ve je..nk kena bincang dengan Dr.HA ni..konpius kdg2 tu..sepanjang cek OPK..sekali je dpt -ve (still end up with period)..yg lain2 tu..awesome..+ve..tapi dh namanye belum rezeki..belum sampai janji Allah nak bagi..jd, hidup la kami berdua-duaan suami isteri sampai la skang ni..=)

Tadi masa attend meeting..tiba2 rasa mcm basah..berdesup g toilet..igt ke cik P dh dtg, rupa2nye belum..suspen jap..mana taknye..dh half day puasa kot..ruginye la klu tibe2 kena berbuka..breast pun dh 2-3 hari ni sengal2 je..kdg2 tu sakitnye la..sengal2 kat ari2 n miss V pun dh terasa..ya..x lama lagi la tu..bila la cik P nk "off day" ni..dh malas tiap-tiap bulan kena beli pad..hihihi

Nak dapat anak buah:
Ikut EDD, adik ipar saya bersalin bulan 12 ni..hati ni rasa mcm kena hiris halus2 pastu tumbuk lumat2 bila mak saya excited nye bercerita itu dan ini..cerita pasal adik ipar saya g cek up dh nmpk heart beat baby..cerita pasal  makcik saya di kg call mak saya tanya betul ke dh nk dpt cucu..cerita pasal jiran2 yg bertanya, mak saya ke yg jaga anak adik saya a.k.a cucu nnt..haishhh..puas tahan emosi..ape perlunya bercerita semua tu kat saya..yg paling 'terharu' sgt2 bila mak saya ckp.."nnt anak depa la p sekolah dulu.."..tahan emosi lagi..mungkin mak saya x tau pun yg saya x gemar nk dengar benda2 tu semua..mungkin bagi mak saya..ia sekadar berkongsi cerita..sekadar berkongsi rasa teruja..tp, dlm hati ni dh mula terbit rasa malas nk blk kg masa raya ni..nk raya kt umah kuarters sendiri sorg2..lagi aman tenteram..tgk tv..tgk movie..xde nk sakit telinga..xde nk sakit hati....haha..(aku malas nk layan soalan2 korg yg busybody tu..)..MODE:JAHAT!

Che Nab Nilai:
Hari tu..masa otw nk g kenduri member hasben kt Melaka..berhajat jugak nk singgah urut kt makcik ni..sebelum nk g..call la dulu..at least nk tny jalan..ade kat umah ke tak..so..hasben saya la call die (sape suggest g urut..org tu la tepon..kn?)..pjg boraknye..maklumla, agaknya dh berusia mcm mak2 kite..tambah plak dgn loghat nogori yg pokat..syok je bersembang..makcik tu bgtau klu masalah rahim retrovert ni (mmg makcik tu pronounce retrovert ok!) mmg lambat sikit nk lekatnye..menantu die pun ambil masa 4 tahun br preggy..so..makcik ni mmg xbleh urut betulkan rahim retrovert..yg bestnye..siap kuarkan statistik "20% perempuan mmg ada masalah rahim retrovert"..terkejut hasben saya..agaknye makcik ni google kt internet kot..hihi..makcik ni juga ada suggest utk try treatment dgn Dr.Colin Damansara..kata die..ramai yg berhasil/berjaya pregnant after treatment dgn Dr.Colin ni..bila saya google2..doktor ni mcm pakar utk IVF..male doktor n chinese..gonna be my last choice of treatment kot..hasben ada usulkan utk try kat situ..tp sy x bersedia lagi,,klu boleh..biarlah doktor yg treat kite tu islam..much preferable..

p/s:
Berlapang dada dengan ape saje ujian Allah..tp, kuat ke hati saya utk menghadapi semua ujian Allah ni?

9 comments:

  1. treatment ngan doc hamid eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sizuka..awak pun ke?

      Delete
    2. Yap. tp baru je start ngn dr HA.. baru jumpe dr HA 2 kali.

      Delete
  2. hi anis...

    moga keberkatan bulan rejab ni,doa kita dimakbul kan...InsyaAllah...Amin~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi syazni..insyaAllah...amin...=)

      Delete
  3. Hi Anis,

    Boleh bg no fon che nab nilai x? sy berminat laa..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..nnt sy cuba dptkan..ada dlm kete..(mintak2 ada lagi)

      Delete
  4. mintak2 la tak hilang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam anonymous..maaf..kertas tu dh xde..sori...:(

      Delete

+A.n.n.i.v.e.r.s.a.r.y K.a.m.i+

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...