Labels

+S.a.h.a.b.a.t.+

Tuesday, 3 December 2013

IUI-2WW..

Salam...hmmm...rasanya dari 1st day wat IUI sampai la ke hari ni, laju je jantung..
Dalam erti kata lain..berdebar!

Tido pun termimpi2..mimpi dapat BFP..mimpi g scan dh 8 minggu preggy..siap tau jantina..
Oh please!..kalau menjadi kenyataan..ada nazar kami suami dan isteri perlu tunaikan..
Amin....moga Allah makbul dan perkenankan doa kami dan kita semua..

Hari ni dah CD23..atau pun dah 10dpiui..
So..sy nk catat serba sedikit tanda2 simptom lepas iui hari tu (for future reference)

CD 13 - IUI
1dpiui - 3dpiui : ada rasa bloating, sengal perut, keluar brown stain (1dpiui sahaja)

4dpiui - 8dpiui : sengal/cramp perut..kejap kanan..kejap kiri..rasa nyut2 kt punggung..
                         kat miss v pun!
                         ada keluar stain juga (stain ke?..mcm CM tp kental..sedikit kuning)
                         badan rasa berangin
                    
9dpiui - 10dpiui : sengal/cramp perut ada lagi..sengal kt miss v ada jugak sikit..
                           punggung pun sengal!
                           badan rasa berangin sikit

And..sampai hari ni saya tak sakit breast langsung!...kadang2 je rasa ngilu..itu pun sekelip mata je..
Lepas tu hilang...

Ye..kami cuba siap sedia mental dan fizikal jika tiada keizinan dari Allah untuk kami jd mak ayah lagi..
Suami saya pun mention..kita boleh rehat dulu klu dh letih g hospital..
Tapi..klu boleh..sy tetap nk continue treatment andai kata bulan ni tiada berita menggembirakan..

Dari segi rohaniah..saya cuba utk berdoa..zikir..yg penting xnk tinggal solat..
Kerana dalam solat juga saya dekat dgn Allah...berdoa kpd Nya..mohon perkenan Nya..

Cek UPT..?...ada rasa nk cek biarpun awal lg..
Tapi tunggu dulu...
Tunggu benar2 lewat Miss P dulu...
Klu dh pun peod dulu..alhamdulillah..terima kasih Allah..
Sekurang2nya x terbeban dgn perasaan yg penuh perasan konon2 dh preggy..

Till then..salam...

8 comments:

  1. L doakan semoga berjaya iui kali ni. Banyakkan rest :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.
    salam perkenalan.semoga ada rezeki kali ni.amin

    ReplyDelete
  3. Mudah2an berjaya ye awak... Amin ya Allah. Jaga diri baik2.

    ReplyDelete
  4. kalau kite, smua2 simptom2(if pregnant, isyaallah) kita tau kan... orang yg senang ni, tau2 je die peknen..dia tak kira time die subur, atau perut rasa bloated...biasanya demam,,tu je yg diorang cakap.. jika rezki tidak kemana....!!

    ReplyDelete
  5. sy doakakan kakak berjaya utk UIU ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. err..sory typo IUI,, ^-^

      Delete
  6. InshaAllah, semoga ada rezeki kali ni....Amin... Have a good rest ya :-)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. saya follow sis kat sini n kalau sudi follow la saya balik yer... ;)

    ReplyDelete

+A.n.n.i.v.e.r.s.a.r.y K.a.m.i+

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...