Labels

+S.a.h.a.b.a.t.+

Monday, 3 September 2012

Dah boleh cerita..

Last entry hari tu tajuk ni bende-nak-cerita..nak tak nak..entry kali ni kena cerita jugak..actually klu nk ikutkan skang ni, ramai yg post gambo raya..gambo open house..hmmm..malas plak rasanye..overall pasal raya tahun ni, alhamdulillah meriah la jugak..yg kurang nk meriah tu raya kedua miss p dtg..huhu..nasib2..

Dlm meriah raya ada debar jugak dlm hati..mmg dh niat nk cepuk2 mulut org yg sebuk bergebang bab bila nk dpt anak ni, bila nk ngandung semua..tp sekadar niat saje lah..mana boleh nk cepuk org sesuka hati..hihi..

Dan memang raya kali ni soalan CEPUKemas tu tetap ada..seingat saya, cuma dua org je yg bertanya bab2 nk dpt anak ni..

Soalan 1 (pempuan, anak sorg, sdg pregnant anak no.2)
Dia  : Hai..tak nak buleh lagi ka (x pregnant lg ke)?
Saya : Saya x jwb pun soalan die tu..buat dek je..mak saye yg jwbkan..haha..

Soalan 2 (Lelaki, anak dua, 1 menantu, 1 cucu)
Dia  : Dah bape bulan dh ni?
Saya : Nk bape bulan?..8..9..rasanya dh 12 bulan kot..(jwb sambil sengih n terus belah mkn kuih raya..AAK!)

So, soalan diorg tu xde nk berbekas sgt kt dlm hati..kecik hati tu kompem la ade..terhiris..tersayat..terluka..sume ade la..hahaha..tapi ape nk buat..kun fa ya kun..semua kehendak Allah..sedih mmg sedih..kdg2 mulut ni senang nk salahkan takdir..tp kena igt blk, semuanya dari Allah..berdosa mempersoalkan takdir Allah kan..isgtifar banyak2..

Habis bab soalan cepukemas eh..raya keempat, makcik saya bwk kitorg (saya dan husband) g umah tukang urut..tp bukan makcik tukang urut, pakcik ok!...alamak..segan kot..tp mujur la pakcik ni klu time berubat org pempuan, husband kena masuk sekali..xde direct contact pun dengan kite, beralas..

Pakcik tu cume pegang perut..baca2 doa jampi sikit n pastu turn husband saya plak die cek..pakcik tu ckp, husband saya ok..cuma peranakan saya tinggi, tu yg susah nk lekat..tp insyaAllah boleh pregnant..xde masalah berat pun..baliknye dibekalkan dgn air tawar utk buat minum especially pas bersama n husband saya kena minum kelapa muda+isi kelapa+gula batu utk 3 hari berturut..

Bayaran pulak ikut seikhlas hati..sebenarnya makcik saya tu pun 4 tahun kawen baru dpt anak..after jumpa pakcik tu baru lekat..insyaAllah, kita ikhtiar je..Allah yg maha menentukan segala..

Ikutkan bulan ni mmg malas nk pikir psl TTC..OPK pun malas nk cek..stok OPK mmg x beli baru pun..malas nk pikir dh..tgk2 hari ni dari pagi tadi asyik rs mcm kuar something je..mcm EWCM..tp ye ke..selalunya mmg konfius..egg white ke air m*n*..kebetulan dh beberapa hari tak berBD, sy mmg yakin yg kuar tu adalah EWCM..nk tak nak...terpaksa la g farmasi tghari tadi..g tapau OPK..maka..tu la hasilnye..its positif..and im ovulate!!!...yeaayyyy....alhamdulillah..sbb maknanye wpun ada PCOS telur ttp ada utk cycle kali ni..wpun segalanya nampak baik, kuasa Allah jua yg menjadikan sesuatu atas kehendaknye..mohon doakan supaya usaha kami dimakbulkan Allah ye kawan2 semua..amin..

Kan best klu UPT yg +ve cmni...
p/s:
Open house sana sini..dh takut nk naik atas timbang!!!

8 comments:

  1. insyaAllah...amin...=)leh tau x kat mana tempat pakcik tu..email sy eh...yellowz_Putries@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. noora..nnt sy bg no pakcik tu eh..=)

      Delete
  2. YEAHHHH!! InsyaALLAH.. Ida doakan.. aminnnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ida...klu x makbul bulan ni..insyaAllah akan makbul jugak..saya yakin..doa sy utk awak jugak ida..=)

      Delete
  3. semoga ada hendaknya..amin..amin..amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin umaira...sy doakan awak jugak...amin..=)

      Delete
  4. semoga x lama lagi ada berita gembira yg kita dgr kan.. insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah zana..^___^..mintak2 ramai la rakan TTC kita dpt berita gembira kan...

      Delete

+A.n.n.i.v.e.r.s.a.r.y K.a.m.i+

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...